דרישות מיגון בעת רכישת ביטוח מקיף
רכישה של ביטוח מקיף לרכב נראית עבור רבים מאיתנו כסוגיה כלכלית, ותו לא: הרי אם נשלם את הפרמיות, ברור שחברת הביטוח תאשר את הפוליסה, לא? ובכן, העובדות מראות כי המציאות רחוקה מלהיות כך. למעשה, ישנן דרישות סף שהנהג צריך למלא על מנת שהפוליסה שלו תאושר, כשאחת המרכזיות היא מיגון נאות לרכב.
למה צריך מיגון לרכב?
ראשית, חשוב להבין מדוע בכלל דרישות מיגון מהוות תנאי סף לאישור פוליסות ביטוח מקיף. יש לכך שני מספר היבטים. ראשית, כמובן שמיגון נאות של הרכב מקטין מאד את הסיכונים לגניבה שלו, ועקב כך מקטין גם את ה"סיכון" של חברת הביטוח. במילים אחרות: כשרכב הוא בעל אמצעי מיגון נאותים, קטנה הסבירות להפעלת הביטוח, על כל המשתמע מכך.
על מנת להפוך את התמונה למורכבת יותר, רצוי להסתכל על סוג כלי הרכב אשר אכן מועד לגניבה. יהיו אלה לרוב דגמים יקרים יותר, או לכל הפחות אלה הנדירים. כלומר, כשבוחרים לבטח את הרכב באופן המקיף ביותר, נובע הדבר, לא פעם, מפוטנציאל הגניבה שגם כך יש לו.
כך ביטוח מקיף נכנס לתמונה
עקב כל אלה, הרי שחברות ביטוח רכב רבות פיתחו עם השנים מדיניות נוקשה ביחס למיגון כלי הרכב המבוטחים בביטוח מקיף. כך, על הנהג להראות כי אכן המכונית שלו עומדת בדרישות המיגון המפורטות על ידי החברה- ורק אז תאשר היא עבורו את הפוליסה. חשוב לזכור כי המיגון אינן "נטל", ונועד בכל מקרה לטובתו של הנהג.
דרישות מיגון נפוצות
כפי שכבר רמזנו, כל חברת ביטוח רשאית לנקוט מדיניות שונה ביחס לדרישות המיגון שלה, ואלה מפורטות בהסכם הפוליסה. ועדיין, על מנת לסבר את האוזן, ניתן למנות מספר דרישות מיגון בסיסיות, שחוזרות לרוב. הראשונה היא, כמובן, האזעקה, אשר תופעל כל אימת שייעשה מגע לא רצוי עם הרכב.
אימבולייזר הוא אמצעי מיגון חשוב אחר. זוהי מערכת אשר מונעת אפשרות של התנעת הרכב ללא המפתח המקורי שלו. פעולה דומה מבצעת הקודנית, אותו אמצעי אשר מצריך קוד להפעלת הרכב. משתנה חשוב נוסף במשוואת המיגון לפוליסת ביטוח מקיף הוא עלוקה, יחידה עצמאית שעוקפת את המשבת המקורי של הרכב, ומונעת אפשרות של גניבת הרכב בעזרת שימוש במפתח.
לקבלת הצעת מחיר לביטוח מקיף