הסחות דעת בזמן הנהיגה – כל הדרכים להתמודדות עם התופעה
לא משנה אם מדובר בגשמים והרוחות העזות של עונת החורף, החום הכבד והמעייף של הקיץ, או נהיגה פושעת תחת השפעה של אלכוהול וסמים – כל אלו ועוד רבים אחרים נחשבו מאז ומתמיד גורמים מרכזיים שמובילים לא פעם לתאונות דרכים קטלניות על הכביש.
עם זאת, לאחרונה מחקרים רבים מראים שדווקא תופעת הסחות הדעת על הכביש הולכת ומתבססת כאחד מן הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים. בשנים האחרונות התופעה המדאיגה של הסחות הדעת על הכביש רק הולכת ומתעצמת, בעיקר הודות לפלאי הטכנולוגיה ולעובדה שיותר ויותר נהגים הפכו את התלות שלהם בטלפון הנייד לממכרת וחסרת מעצורים.
ביטוח חובה לרכב – מעטפת ההגנה הראשונה
תאונות דרכים רבות הן תוצאה ישירה של אותן הסחות דעת על הכביש. בין אם מדובר בהתעסקות עם הטלפון הנייד באמצע נהיגה על כביש ראשי, אכילה בזמן הנהיגה, או התעסקות עם הילדים במושב האחורי – ההתעסקות המיותרת הזו יכולה לעלות לכל אחד מאיתנו ביוקר. ביטוח חובה לרכב הוא הביטוח הבסיסי ואולי גם החשוב מכולם. ביטוח החובה הוא למעשה הפוליסה האחידה אותן מציעות כל חברות הביטוח. ביטוח חובה לרכב אמנם מכסה נזקי גוף בלבד (לא מכסה נזקי רכוש), אך הוא זה שמעניק לנפגעים בתאונות הדרכים כיסוי ביטוחי מלא עבור נזקי הגוף שנגרמו לנהג עצמו, לנוסעים האחרים ברכב או ברכב השני.
הסחות הדעת – המגפה שחייבים להילחם בה
הנתונים העגומים על תרבות הנהיגה והסחות הדעת המרובות מצביעים על כך שחייב להימצא פתרון בהול לתופעה. עוד מסתבר, כי המגיפה החדשה של הקורונה לא העלימה את המגפה המוכרת והישנה של הסחות הדעת על הכבישים. להיפך – בשנה החולפת, כך לפי נתוני הרשות הלאומית , נהרגו על הכביש יותר מ-300 בני אדם, רבים מהתאונות עקב הסחות דעת וחוסר ריכוז של שניות. יותר מכל, זוהי ההתמכרות של כולנו לטכנולוגיה שמספרת את הסיפור של המגפה כולה. ולפני שאנחנו ניגשים למצוא פתרונות יצירתיים להפחתת הסחות הדעת, עלינו להבין שרכישת פוליסת ביטוח מתאימה היא זו שתבטיח לנו כיסוי ביטוחי מלא במקרה של גרימת נזק פיזי או נזק לרכוש.
אז איך מעבירים את הנהיגה בשלום?
מלבד הצורך בביטוח חובה לרכב, בעזרת כמה כללים פשוטים וקלים ליישום, כל אחד מאיתנו יוכל לתרום לשיפור תרבות הנהיגה על הכבישים.
המאמצים הרגולטוריים של ממשלות לחוקק חוקים, וגם של חברות פרטיות שמנסות לפתח טכנולוגיות להפחתת השימוש בטלפון וקידום הבטיחות על הכביש הם רק צד אחד של המשוואה.
מן העבר השני, האחריות האישית של כל נהג היא להקפיד ולהתנתק מהטלפון החכם בזמן הנהיגה, וכמובן לשמור על ריכוז ולהבין שמדובר בחיי אדם. כן, לפעמים גם החלפה של תחנת רדיו יכולה לגרום להסחת דעת של שניה שעלולה להסתיים בתאונה קטלנית.
ולסיום, אי אפשר שלא להזכיר שוב את הצורך בפוליסת ביטוח חובה לרכב, וכמובן ביטוח מקיף המכסה נזקי רכוש. בחירת ביטוח חובה ומקיף לרכב צריך להיעשות בהתאם לצרכים האישיים של כל נהג. בשוק קיימות חברות ביטוח רבות, וגם המון משתנים המרכיבים את פוליסת הביטוח (שנת ייצור הרכב, פרופיל הנהג, כמות הנהגים, עבור ביטוחי ועוד…). מאחר וחברות הביטוח מעדכנות את התעריפים לעיתים תכופות, חשוב מאוד לערוך סקר שוק מקיף ולהשוות בין תעריפי חברות הביטוח השונות. מערכת ההשוואה של Wobi מאפשרת לכם לבחור את הביטוח המשתלם והמתאים ביותר בתוך דקות.