קבלת תגמולי הביטוח בעת גניבת הרכב
הרגע שבו מגלים כי הרכב שלנו נגנב הוא אחד הרגעים הקשים בחייו של כל נהג. כאשר מתברר כי לא ניתן להשיב את הגניבה, הרי שהשאיפה הראשית של הנהג היא לצאת מהבור הכלכלי אליו נכנס – לרוב בצורה של קבלת פיצוי על הגניבה. לכן, ברור כי נכנס לתמונה ביטוח רכב מסוג ספציפי מאד, והוא ביטוח מקיף.
הכול מתחיל בהסכם הביטוח
כפי שכבר ציינו, ביטוח רכב מקיף, המתייחס לנזקים שונים הנגרמים לרכב המבוטח, הוא שמתייחס לסוגיה של גניבה. כאן, ברור כי הנהג לא יזכה, כמובן, בפיצוי בגובה מלוא ערכו של הרכב, אלא בסכום נכבד ביותר, שעשוי להגיע עד למאות אלפי שקלים- הכול על פי התנאים המפורטים בפוליסה.
השלב המרכזי: חקירת חברת הביטוח
חשוב לזכור כי חברות ביטוח, מרגע קבלת ההודעה של גניבה של רכב מסוים, מתחילות לרוב בהליך חקירתי משל עצמן. במהלכו, ינסו הן לברר את הנסיבות המדויקות של הגניבה. קבלת פיצויים אינה מובנית מאליה: חברות הביטוח דורשות הוכחה כי אכן הנהג נקט בכל אמצעי הזהירות כדי למנוע את הגניבה.
יש לכך היבטים רבים: מחוסר קבלת תביעות עבור כלי רכב שנגנבו כאשר המפתח נמצא בתוכם, ועד מכוניות שלא היו מוגנות באמצעי המיגון הנדרשים בפוליסה. במצב כזה, עלולה חברת הביטוח לדחות את התביעה על הסף, ולהשאיר את הנהג קרח מכאן ומכאן.
פיצויים, או מחלוקת?
כאשר ברור לחברת הביטוח, בתום בירור נסיבות העניין, כי אכן התבצעה כאן גניבה, תדאג היא להענקת הפיצויים המתאימים עבור הנהג – לרוב לאחר מספר שבועות, ובכפוף לתשלום דמי ההשתתפות העצמית מצידו של המבוטח.
עם זאת, במצבים אחרים התמונה עלולה להיות מורכבת הרבה יותר. כאשר ברור כי התבצעה הונאה מצד הלקוח, הפוליסה עשויה להתבטל לחלוטין, והחברה אף רשאית לפתוח בהליכים משפטיים כנגד הנהג. כשלא ידועות נסיבות האירוע, ייתכן כי העימות יגיע אל בין כותלי בית המשפט, ושם יישפט לגופו.
יש לציין כי בהיעדר הוכחות ממשיות לכך שלא התבצעה גניבה המנוגדת לתנאי הפוליסה, הנטייה של מרבית השופטים היא ללכת לטובתו של המבוטח. כך, למעשה, פוליסת ביטוח רכב מתבררת כמשמעותית עוד יותר, ומאפשרת את שיקומו הכלכלי של הנהג.